Önce Feng Shui’yi Tanıyalım
Etimolojik olarak rüzgâr ve su kelimelerinin birleşiminden oluşur Feng Shui. Çin kültürünün inanç sistemi ve tekniği olarak karşımıza çıkar. Rüzgârla suyun yaydığı enerjiyi hayatımızı idame ettirdiğimiz alana yerleştirme inancıdır bir bakıma. Barındırdığı anahtar kelimesi de “uyum” dur. Doğa uyumu, insan uyumu, yaşadığımız alan ile aramızdaki uyum…
Amacı ise hayatımıza; sağlık, huzur, şans, mutluluk ve para gibi maddi ve manevi kaynakların enerjilerini dâhil etmek. Renkler, nesneler, bitkiler, küçük evcil hayvanlar ve ışık Feng Shui’nin gerekli mutluluğa ulaştırmaya yardımcı araçları olarak gösterilir. Mücevher Bitkisi de bahsettiğimiz enerji vericilerden biri. Bizim dikkatimizi çekmesi de aşağıda aktaracağımız etkilerinden kaynaklı…
Nedir Bu Mücevher Bitkisi?
Latince adı: Crassula, dilimizde Mücevher Bitkisi olarak anılan bu canlı; Bereket, Zenginlik ve Para Bitkisi isimleriyle de anılıyormuş. Bu şekilde anılması da boşuna değil. Çünkü Asya bölgesinde ve Feng Shui inancında bitkinin verdiği enerji; bulunduğumuz alana bolluk, bereket, uğur ve para yağdırdığı kanısında. Yapabildiklerinin bundan ibaret olduğunu sanıyorsanız elbette ki yanılıyorsunuz.
Çünkü Mücevher Bitkisi, çevremizde oluşan elektro manyetik enerji dalgasını emiyor ve bizi zararlı manyetik ortamdan koruyor. Ürettiği yağın insan vücudunda pozitif etkiye sahip olması ve masajlarda kullanılması da faydaları arasında. Yeşim yeşili yaprakları pürüzsüz ve etli yapıda oluyormuş bitkimizin. Zamanla gövdesi odunsu bir yapıya dönüşüyor ve ağaç görünümüne bürünüyormuş.
Yeni türeyen dalları eski pürüzsüz ve etli haliyle yeşererek büyümeye başlamaktaymış. Çok fazla suyu sevmeyen fakat güneş ışığına bayılan Mücevher Bitkisi, çabucak büyüdüğünden büyük bir saksıya da ihtiyaç duymakta.
Peki, Crassula/Mücevher Bitkisine Evimizin Hangi Bölümünde Bakmalıyız?
Feng Shui inancında bitkimizi koyabileceğimiz en ideal bölge, eve giriş kısmının sağ tarafı olarak gösterilmekte. Bitkinin duruş alanının Kuzey’e doğru bakması da çok önemli olup, dikkat edilmesi gereken diğer bir husus. Ayrıca bitkimizin toprağına bozuk para gömersek, hane halkına bereket ve para çekebileceği görüşü de önemsenmekte. Ben daha denemedim fakat araştırmalarım doğrultusunda deneyenler var ve işe yaradığını belirtmekte. Sonuçta bitki yetiştirmek insana motivasyon sağlayan bir eylem. Denemekle bir şey kaybetmeyiz değil mi?
Commentaires