top of page

Maison Française Dergisi ile Yaptığımız Röportaj

Güncelleme tarihi: 1 Oca 2023




1-Greenwall Moss markasının hikayesinden biraz bahsedebilir misiniz?

GWM ailesi olarak peyzaj alanında yaptığımız çalışmalar sırasında yolumuz, 2016 yılında Atatürk Havalimanına yaptığımız dikey bahçe tasarımı sayesinde değişmeye başladı. Bu özel tasarım dikey bahçe koleksiyonumuz dünya genelinde bütün sanatseverlerin dikkatini çekti. O zamana kadar yapılmamışı yapan GWM peyzaj olarak bu sanatı dünya geneline paylaşmak için büyük bir araştırma içerisine girerek yurt dışından getirttiğimiz yosunların stabilize olarak “mumyalanmış” halde ölümsüzlük kazandığı bilgisini edindik ve tasarımlarımızda bu yosunları ve bitkileri kullanmaya başladık. İlk zamanlarda Avrupa’dan ithal ettirdiğimiz bu stabilize yosunları şimdilerde kendimiz üretip artık bizim Avrupa’ya ihraç edecek konuma gelmesinden büyük bir övünç ve gurur duymaktayız.


2-Yosun sanatı nedir? Neler tasarlıyorsunuz?

Öncelikle yosun doğanın kalbidir. Doğayı dikkatlice gözlemlediğinizde eşsiz güzelliklerle dolu olduğunu fark kedersiniz. En büyük ilham kaynağımız doğanın kendisidir. Doğa taklit edilemez ama elimizden geldiğince doğayı sanatımıza yansıtmaya çalışıyoruz. Biz sanatımızı bir ressamın tuvaline ruhunu aşkla yansıtıp işlemesi gibi sanatımızı doğa ile bağ kurarak enerjimizi duvarlarınıza yansıtarak yaşam alanlarınızın estetiğine dokunmaya devam edeceğiz.


3-Tasarımlarınız genellikle hangi mekanlar için tercih ediliyor?

Tasarımlarımızı istediğiniz her mekana entegre edebiliyoruz. Koleksiyonlarımızı tasarlarken doğadan ilham alarak evlerinize, ofislerinize, güzellik merkezlerinize, kliniklerinize, fuar alanlarınıza, restoranlarınıza, kafelerinize yani hayatlarınızın her alanında doğayla baş başa kalabilmeyi, ruhlarınızın arındırılmasını istediğiniz her mekanda ince dokunuşlarla bu hayallerinizi gerçekleştirebiliyoruz.


4-Doğayı mekanların içine davet eden yosun tasarımlarının iç mekanlar için faydaları arasında neler var?

Yosun koleksiyonlarımızla iç mekanlarınızda günlük hayatınızda ki stres ve sıkıntılardan bir nebze olsun uzaklaşabilmeniz için kendinize ait ufak bir doğa köşesi yaratabilirsiniz. Canlı bitkilerin devamlı olarak su, güneş, ve bakım gibi zaman isteyen hobilerden farklı olarak stabilize yosun koleksiyonlarımız iç mekanlarınızda doğal ve sakinleştirici bir ortam oluşturulmasına vesile olur. Sürdürülebilir ve ekolojik olmasının yanı sıra anti-alerjiktir.


5-Yosun dikey bahçe, tasarımlarının bakımları nasıl yapılıyor?

Yosun dikey bahçelerinde “dondurulmuş” veya “mumyalanmış” olarak da bilinen ve su, ışık ya da ısı gibi yaşamsal faktörlere ihtiyaç duymadan uzun yıllar güzelliğini koruyabilirler. Bu yosunlar orjinal dokularının ve tazeliklerinin bozulmadan kalmasını sağlayan bir dizi işlemden geçerler. Bu işlem ile birlikte yosunlarımız iç mekanlarda orjinal dokusunu, tazeliğini ve doğallığını kaybetmeden uzun yıllar kullanılabilirler.


6-Gelecek projelerinizden bahsedebilir misiniz?

Gelecek hedeflerimiz arasında dünya çapında büyük bir marka olma yolunda ilerleyebilmek ve daha fazla sosyal sorumluluk projelerinde yer alıp hem doğaya hem de çevremize destek olabilmek.


BETÜL SÜMER KİMDİR?

1992 yılında İstanbul Üniversitesinden mezun olan Betül Sümer kendini farklı sanat projelerinde geliştirdikten sonra peyzaj adı altında Atatürk havaalanında ilk yosun dikey bahçe projesini tamamladı. Son projesi İzmir Karşıyaka Türkiye İş bankası girişimcilik binası oldu.




36 görüntüleme0 yorum
bottom of page