top of page

KARA YOSUNLARI


Kara yosunu duvar uygulaması, iç tasarımda nispeten yeni bir trend olarak geçmektedir. Kara yosun, duvarların geniş alanlarını kaplamak ve doğal, organik bir görünüm oluşturmak için kullanılır. Ortamlarınıza biraz daha fazla enerji kazandırmak isterseniz, kara yosunları kesinlikle çok iyi bir seçenek.


Diğer yeşil bitkiler gibi klorofil içeren ve kendi besinini üretebilen bir bitkidir. Kara yosunları yapısal özelliklerine göre yaprak yosunları ve ciğer yosunları olarak ikiye ayrılır. Ayrıca Kara yosunları her zaman ağaçların kuzey yönünde bulunurlar. Eğer doğada yönünüzü kaybederseniz tek yapmanız gereken ağaçların üzerinde ki yosunları takip ederek kuzeyi bulmak. İlkel ve tohumsuz bir bitki olarak adlandırılmaktadır. Nemli topraklarda, taş aralıklarında, ağaç kütüklerinde yetişir. Kara yosunları sporlanarak ürerler.




Kara yosununun en büyük avantajlarından biri, kara yosunlu duvarların hiç bakım gerektirmemesidir. GWM Peyzaj tarafından sunulan kara yosunu oldukça kolay bir biçimde duvarlarınıza uygulanır.


Doğayı Mekânlarınıza Getirin!


Kara Yosunu ile Dekorasyonun Avantajları


Bu kara yosunu türü dekorasyon amaçlı kullanılabilen bir bitki türüdür. Kara yosunu, doğal bir görünüm oluşturmak için kayaları ve ağaçları örtmek için de kullanılabilir. Yetiştirilmesi ve bakımı kolay olan kara yosunu çok az bakım gerektirir.


Kara yosunu, ağaçlarda ve kayalarda yetişen bir bitkidir ve bazı durumlarda dekorasyon olarak da kullanılabilir. Duvarları ve diğer yüzeyleri süslemek için de kullanılabilir.




Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page