top of page

YAPAY AĞAÇLARIN GÜNLÜK HAYATIMIZDA Kİ KULLANIM ALANLARI

Güncelleme tarihi: 25 Eki 2022


Yapay ağaçlar günümüzde giderek daha sık kullanılan dekoratif aksesuarlar olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Günlük hayatta uzun süre vakit geçirdiğimiz çalışma alanları ve ofislerimizde sıklıkla kullanılan canlı bitkilerin yerini alan yapay ağaçlar; neredeyse hiç bakım istememelerinin yanı sıra güneş ışığı, toprak ve suya da ihtiyaç duymadıkları için doğal görünümlü dekorasyon öğeleri olarak mükemmel bir tercihtir.


Sadece çalışma ortamlarında değil, yaşam alanlarında da doğallık isteyenler için yapay ağaçlar hem iç hem de dış mekânlarda çok popüler bir seçenek haline gelmiştir. Canlı bitkiler ve ağaçlara göre hiçbir bakım istemeyen ve yıllarca bozulmadan görünümlerini koruyabilen yapay ağaçlar, son yıllarda gelişen teknolojilerin de yardımıyla gerçeğinden ayırt etmesi neredeyse imkânsız hale gelmiştir.


Sadece dokunarak gerçek olmadığını anlaşılabilen yeni nesil dekoratif yapay ağaçlar, dekorasyon ve modern aksesuar sektörüne yeni bir soluk getirmiştir. Bulunduğu ortamların atmosferini tamamen değiştiren yapay ağaç ve bitkiler, mükemmele yakın görünüşleri ve minimum bakım gereksinimleriyle kısa zamanda birçok kişinin favori dekorasyon öğesi haline gelmiştir. Peki, yapay ağaçlar nedir ve nasıl üretilir? Tasarımı sırasında ne gibi aşamalardan geçmektedir ve gerçeğiyle görsel olarak ayırt edilememesini sağlayan malzemeler nelerdir?




Yapay Ağaç Nedir?


Doğal gövdesi ve kaliteli süsleme malzemeleriyle gerçek ağaç ve çiçeklerden görsel olarak farkı olmayan yapay ürünlerimiz, benzer ürünlere göre kalite olarak çok daha üstündür. Doğal ağaç dalları kullanılarak oluşturulan gövde görselleri, üretim aşamasında ahşap koruyucu malzemelerle izolasyonu yapıldığı için uzun yıllar hiçbir bozulma veya çürüme yapmaz.


Yapay ağaçlarda kullanılan süsleme malzemeleri de çok önemlidir. Kaliteli malzeme kullanılmazsa, kısa sürede boya akması, süslemelerde dökülme gibi istenmeyen durumlar görülebilir. GWM olarak bütün tasarımlarımızda en kaliteli ve dayanıklı malzemeleri kullandığımız için, yapay ağaçlarımızı uzun süre herhangi bir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.


Dikey Bahçe:


Duvar bitkileri diğer bir adıyla dikey bahçeler, kaliteli ahşap zeminler üzerine doğal gövde bileşenleri, taş, yosun ve benzeri yapay malzemeler kullanılarak ortaya çıkarılan dekoratif tasarımlardır.


Minyatür Ağaç Çeşitleri:


Japon kültürüne ait Bonsai olarak bilinen ağaçlara benzeyen minyatür yapay ağaçlar, dekoratif yapay ağaçlarla aynı malzemeler kullanılarak daha küçük boyutlarda üretilmektedir.




Bir yapay ağaç, bulunduğu ortamın atmosferini tamamen değiştirebilir. Günümüz dünyasında şehirlerin giderek büyüdüğü ve insanların yaşam alanlarının betona dönüştüğü bu dönemde, GWM ailesi olarak ortamlarınızı nefes alabileceğiniz ve vakit geçirmekten zevk aldığınız doğal alanlara dönüştürmek için çabalıyoruz. En kaliteli malzemelerle ve doğal ağaç dalları kullanılarak üretilen yapay ağaç ve bitki tasarımlarımızı kullanarak oturma odanızda veya ofisinizde gözünüze olduğu kadar ruhunuza da hitap eden canlı ve doğal alanlar oluşturabilirsiniz. Canlı bitkiler gibi herhangi bir bakım istemeyen ürünlerimiz sayesinde zamana meydan okuyan ve yıllarca güzelliklerini koruyan dekoratif aksesuarlara sahip olabilirsiniz.

10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page